Hvad vil spanierne gøre, når alarmtilstanden slutter?

Hvad har vi spaniere tænkt os at gøre, når alarmtilstanden ophæves, og indespærringsforanstaltningerne er afsluttet? Det Sociologiske Forskningscenter afspejler, at turisme, mode og fritid er blandt vores prioriteter.

Nærheden af sommer og ferie er til dels afgørende for, om vi foretrækker rejser, især når vi ikke engang har kunnet flytte fra provinsen i ugevis, og hvor mange borgere, især de store byer, ikke har kunnet nyde deres andet boliger, der primært ligger i byer og kystområder siden marts.

NATIONAL TURISME ER PÅLAGT

(SC-spørgsmål) Når du har rejst den nuværende tilstand af alarm og indespærring har du planer om at gøre nogen af de ting, som jeg vil nævne nedenfor …?

I SIS-undersøgelsen i maj tilstår 59,9 % at have i tankerne, når de rejser i Spanien, sammenlignet med 14,2 %, som foretrækker at rejse til udlandet. Et overvældende flertal (68 %) ønsker at gå tilbage til barer og restauranter og op til 58,4% købe modeprodukter og fodtøj, aktiviteter disse har vi ikke været i stand til at nyde i mange uger på grund af den generelle indespærring af landet.

Gør hjem rettelser og købe nogle apparat er også mangler for 19,5% og 15,3% hhv. Køb af en bil (4,2) eller et hus (3,4) er ikke blandt prioriteterne i denne de-eskalerede start.

KØB ONLINE

Mode har også været til stede i online shopping, med 27,7% tilstår at have købt tøj og fodtøj i disse uger af indespærring. Også computere og computerudstyr (20,4), der kan imødekomme behovet for at arbejde hjemmefra (distancearbejde) og stigningen i det audiovisuelle forbrug.

17,9% siger, at de har købt bøger, musik, spil, legetøj til børn og andre underholdningsprodukter; og 12% apparater, husholdningsredskaber og indretning. Veterinærprodukter (0.9), produkter til selskabsdyr (2.2) og haveprodukter (2.2) høster færrest onlinekøb.

Selv om de fleste af de adspurgte siger, at de allerede har købt online før pandemien, 23,2% erkender, at de nu køber mere.

INDKØBSVANER

Undersøgelsen viser en vis variation i indkøbsvaner. Køb i store områder (hypermarkeder) er faldet fra 15,8 til 10,1, mens forbruget stiger i nabolaget butikker af friske råvarer såsom pollería, frugt butik, bageri, osv., som er gået fra 12,3% før alarmen tilstand til 18,8% nu. Forbruget på de kommunale markeder er også steget med otte tiendedele (fra 2 til 2,8). Resten af kvarteret supermarked shopping er 67%.

67,1% siger, at det nu går mindre at købe. Desuden siger 86,4%, at deres kurv ikke har ændret sig på udkig efter billigere produkter, selv om white label produkter er de mest forbruges i henhold til 52,9% af respondenterne.

Ris og pasta (29.8); mejeri (29,2), og kylling eller svinekød, snarere end oksekød (23,5), er de mest efterspurgte produkter i disse dage, også frosset (20).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *