Costa Rica, en stor skønhed

Det har et areal på 51.100 km2. Det grænser mod nord til Nicaragua og mod syd af Panama, mod øst af Det Caribiske Hav og mod vest af Stillehavet.

Costa Rica er et bjergrigt land, hvis land opstod for ganske nylig, i Jurassic, på grund af stor vulkansk aktivitet og strømmende derrubios af floderne. Det er på en plade kant, så de er hyppige, til andre vulkanske fænomener, nogle af dem aktive og jordskælv.

I Den Costaricanske relief er der tre enheder: den centrale akse, Stillehavsområdet og det caribiske område:

Costa Rica er det mest normale land af alle i Mellemamerika, som har været udsat for fortsatte diktaturer og militærkup med støtte fra USA, som har tjent til at gøre sine multinationale selskaber stærkere i bytte for disse folks lidelser

Den centrale akse

Det er en kæde af vulkaner med en nordvest-sydøst retning, en udvidelse af som stammer fra El Salvador og krydser Nicaragua. Det er opdelt i tre sektorer:

Guanacaste bjergkæden, som strækker sig fra Nicaragua. Det har en længde på 112 km. De vigtigste vulkaner er: Orosi, Rincón de la Vieja med 1.895 m, Miravalles med 2.028 m, Tenorio og Arenal.
Central Mountain Range, meget højere og med et stort antal aktive vulkaner. Det har en længde: 76 km og de vigtigste vulkaner er: Irazú med 3.432 m, Turrialba, Poás med 2.772 m med det største krater i verden og Barva.
Talamanca bjergkæden, mod sydøst og som strækker sig til Panama, hvor det kaldes Chiriquí. Det præsenterer de højeste højder af Costa Rica, mange af dem på mere end 3.000 meter: Cerro de la Muerte med 3.491 m, Cerro Kámuk med 3.554 m., Cerro Urán på 3.333 m og Cerro Chirripó, som den højeste i landet med 3.820 m. Det har en længde på 180 km og har ingen vulkansk aktivitet.

Mellem den centrale og Talamanca bjergkæde er der en depression, der med en gennemsnitlig højde på omkring 1.000-1.500 meter, der skærer strukturer med en øst-vest retning. Den er cirka 50 kilometer lang og cirka 20 kilometer bred. Det er Central Valley, som er den mest urbaniserede område af landet.

Stillehavet

Vi finder i det to vigtige dale, Tempisque dalen og General-Coto Brus, en geologisk depression med en nordvest-sydvest retning. Dens laveste punkt er besat af floderne generelt og Coto Brus-floden, som er to samlere af farvandene i Talamanca bjergkæden.

I dette område er nicoya halvøer, som har små stigninger og lukker Bugten Nicoya, og Osa halvøen, også med små stigninger, og som lukker Dulce Gulf. Her finder du også halvøen Santa Elena, Papagayo-bugten, Colorado-bugten og Punta Burica.

Det caribiske område

Det er en flodslette, en forlængelse af de nicaraguanske sletter og er trimmet mod syd af tilstedeværelsen af den vulkanske kæde. Dens stigninger ikke overstiger 500 meter. De kaldes Sletten san Carlos. Sumpe, sumpe, albuferas vrimler og oversvømmelse let.

Den caribiske kyst er bemærkelsesværdigt lige og tilbyder få havnekrisecentre.

Costa Rica floder er tumultagtige kort og flyder. De skynder sig på stejle skråninger mellem bjergene og kysten, selv om de også hovedet mod Lake Nicaragua og San Juan-floden.

På Stillehavsskråningen er floderne kortere og dybere, da de i Atlanterhavet skal krydse de store flodsletter, hvor de tager en meandri-kurs.

Arenal-Tempisque Basin, hvor Arenal reservoir eller sø er placeret, er det største vandkraftprojekt i landet. Det samme bassin anvendes til kunstvanding i Guanacaste provinsen og akvakultur. Vandkraft produktion er den mest vand-brug aktivitet af floder.

De vigtigste grundvandsmagasiner i landet er: Colima Superior, Colima Inferior, Barba, Liberia, Bagaces, Barranca, La Bomba, Zapandí og kystnære grundvandsmagasiner: Jacó, Playas del Coco, Brasilito og Flamingo.

Costa Rica er beliggende i den tropiske klimazone, og derfor præsenterer lignende termiske forhold hele året, selv om bjergene indføre vigtige ændringer i zoneklima, som bliver indtil kulden i de højeste højder, går gennem et tempereret klima på de indre plateauer.

På grund af sin position i kyststrækningen af Atlanterhavet, og dens bjergrige karakter, kan vi ramme sit klima i monsunen klima og handel vinde på kysten. Costa Rica er beliggende i det biogeografiske imperium og neotrofisk økozone.

På grund af sin position, costa Rica modtager de hyppige konsekvenser af orkaner genereret i Atlanterhavet og tørke forårsaget af El Niño.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *