Belgien, smagen af den traditionelle

Belgiens område har et areal på 30 528 km2 og har en trekantet form. En note møder Nordsøen, mod øst grænser det Holland, Tyskland og Luxembourg og som ukrudt med Frankrig. Det er geografisk opdelt i tre regioner: den nordvestlige kystslette, det centrale plateau, og Ardennerne plateauer mod sydøst.

I følge af Nederlandenes eksempel har kystsletten fået nogle områder af Nordsøen, de velkendte polders gennem diger og kanaler. I denne region er sletten i Flandern, en del af den belgo-hollandske skole.

Med hensyn til dens lettelse må vi fremhæve det centrale plateau, inde i landet, er en glat og lav højde område, som har mange frugtbare dale og er vandes af mange vandveje, såsom meosa floder, dens biflod sambre og Escalda.

Ardennerne er mere robust end de to andre. I denne region er placeret det højeste punkt i Belgien, Signal de Botrange, med kun 694 meter højde. Den herccinske massivet er opdelt, til gengæld i: Condroz, et lavt plateau og dækket med skove; Famenne og Fagne, depressioner mellem Condroz og Ardennerne; og endelig ardennerne selv med skove, jordog tørvemoser.

Belgien er dækket af talrige vandløb, hvoraf de fleste tilhører Mesa- og Escalda-bassinerne, som er de vigtigste floder i landet. Mange af dem er sejlbare, og der er flere navigationskanaler, der blander de forskellige bassiner.

Alle Belgien løber ud i Nordsøen, med undtagelse af Momignies kommune, som løber gennem floden Oise i Den Engelske Kanal. Tre er de vigtigste floder, der dræner landet: Escalda med 200 km i Belgien, 350 km i alt, Me bærer med 183 km i Belgien, 925 km i alt og Yser med 50 km i Belgien, 78 km i alt. Alle tre har deres oprindelse i Frankrig, og alle tre flyder ud i Nordsøen, selv om Yser er den eneste, der løber direkte gennem belgisk territorium i havet.

Belgiens historie i de seneste år er velkendt, men hvis den hele tiden henleder opmærksomheden på de politiske problemer, der er opstået mellem Flandern og Vallonien, der gør detmeget vanskeligt at styre

Den største sø i landet er Plate Taille Lake, et kunstigt reservoir i hele Eau d’Heure søerne. Andre vigtige søer er Genval, Bétgenbach, Gileppe, Eupen og Robertville.

Belgien har en kort kystlinje i Nordsøen, 66 km lav, sandet og retlinede kyster.

Belgiens klima er tempereret maritimt, med betydelig nedbør hele året. Den gennemsnitlige årlige temperatur er 9 til 10 grader Celsius, med den gennemsnitlige temperatur er januar på 3.1oC og i juli 17.7oC. Temperaturerne er mildere på kysten, mens der i den inderste region af Ardennerne veksler varme somre med kolde vintre.

Det er det tættest befolkede land i Europa. Belgiens befolkning er 11.460. 000 indbyggere. Befolkningstætheden i Belgien 350 indbyggere pr. km2 og er en af de højeste i Europa, efter at Nederlandene er blevet. De områder med den højeste befolkningstæthed er dem omkring byområderne Bruxelles-Amberes-Gent-Leuven, samt i andre vigtige bycentre Liege, Charleroi, Brugge, Namur.

Ardennerne har den laveste befolkningstæthed i landet. I 2005 havde den flamske region en befolkning på ca. 6. 596. 000. Hun blev efterfulgt af Vallonien med 3. 644. 000 og Bruxelles med 1.125.000. Næsten hele befolkningen er byområder på 97,3%. De største byer er Bruxelles 1.125.000 og omkring 2,1 millioner i sit byområde, Antwerpen 520. 504 i kommunen og 1.000.000 med hovedstadsområdet, Gent 262 219, Charleroi 202.267, Liege 197 355 i kommunen og 600 000 i byområdet og Brugge 118. 284.

Omkring 59 % af Belgiens modersmål har nederlandsk, det er kendt for op til 70 % af befolkningen, herunder 20 % af vallonerne, 40 % er fransktalende, 70 % af den samlede befolkning kender det franske sprog, herunder 60 % af flamerne, og mindre end 1 % er tysktalende. Bruxelles, der har 9% af landets befolkning, er officielt tosproget, fransk og nederlandsk.

Der er to meget forskellige etniske og sproglige grupper: 58% af flamingoer, der bor i den nordlige del af landet, og valloner, der bor i syd. Der er andre grupper, der repræsenterer 11% af befolkningen. Flamenco er et germansk sprog relateret til hollandsk, er co-officielle og tales af næsten 60% af befolkningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *